Behandeling

Voor bijna iedere hond, ras of rasloos, kort of langharig, is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Dit zorgt ervoor dat de vacht van de hond in een goede conditie blijft.Door je hond op het juiste moment te laten trimmen voorkom je problemen zoals huidklachten, jeuk of vervilten van de vacht. Bij Hondentrimsalon Beemster zijn verschillende behandelingen mogelijk.

Afhankelijk van de vacht en de wensen van u als klant kan trimmen betekenen, scheren, knippen, uitdunnen, plukken, ontwollen, wassen, kammen en/of borstelen. Bij een bezoek aan Hondentrimsalon Beemster wordt uw hond altijd gewassen en geföhnd. Wij gebruiken een goede shampoo en eventueel een voedende conditioner om de vacht van uw hond te reinigen. Dan wordt de lengte bepaald, dit gaat indien mogelijk in overleg met de baas. Als uw hond geen klitten heeft is alles mogelijk. Daarna wordt het model in de hond geknipt. Indien nodig worden de oren schoongemaakt en de nagels worden gecontroleerd en zo nodig ingekort. Ga voor de tarieven naar de tarieven pagina.

Plukken:

Plukken is het verwijderen van de bovenste haarlaag, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Trimmers verwijderen deze haren met de hand of met een trimmes. De meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden zijn rassen die je kan plukken.

Scheren en/of knippen:

Shih-tzu, Boomer, Poedel en honden met hetzelfde vachttype, kun je scheren en/of knippen in elk gewenst model. In de winter kun je ook je hond laten trimmen, eventueel kan dan de vacht wat langer blijven.

Ontwollen:

Tijden het wassen wordt de vacht goed gemasseerd zodat het haar goed loskomt. Hierna wordt uw hond gedroogd met een waterblazer. Dit is een zeer krachtige föhn die alle losse dode haren eruit blaast. Door de kracht van de waterblazer komt de onderwol goed los en wordt zo uit de vacht geblazen. De hond wordt dus van zijn onderwol verlost. Dit is een ideale manier om de hond door de rui heen te helpen.

Effileren:

De vacht wordt ingekort en uitgedund met een effileerschaar zodat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Het is bij deze behandeling belangrijk dat de hond geen, of maar weinig klitten heeft. Het is dan mogelijk een mooi model te creëren op de lengte die u zelf wenst. Maltezers, Havanezer en Lhasa apso zijn voorbeelden van honden die geëffileerd kunnen worden.